سینه سرخ
نام فارسی: سینه سرخ
نام انگلیسی:European ribon
نام علمی:erithacus rubecula
خانواده:توکایان (turdidae)
جمعیت:در نیمه ی شمالی کشور،به ویژه زمستان ها،جمعیت تقریبا زیادی دارد.
پراکنش: در جهان، در مناطق مدیترانه و اروپای شمالی است. این پرنده بومی شمال ایران و آذربایجان های شرقی و غربی است. زمستان ها دامنه ی پراکنش آن گستره تر می شود و حتی به خوزستان ، خراسان رضوی و فارس نیز می رسد.
زیست گاه: باغ های سایه دار، پرچین ها و جنگل هایی که گیاهان کوتاهی در آن ها می رویند، محل زندگی سینه سرخ است.
اندازه: طول بدن این پرنده 5/13 تا 14 سانتی متر است.
ریخت شناسی: نر و ماده هم شکل اند و صورت و سینه ی قرمز و حنایی رنگ دارند. جثه ی آن ها تپل است و بی گردن به نظر می آیند . چشم های سینه سرخ ها سیاه و بزرگ و بال هایشان کوتاه است. زیر تنه ی آن ها سفید مایل به خاکستری است و منقار و پاهای تیره و سطح پشتی قهوه ای زیتونی یک دستی دارند. پرنده ی جوان قرمز ی سینه را ندارد؛ اما بدنش قهوه ای تر و پر از لکه های قهوه ای و نخودی است. رنگ پر و بال این پرنده های جوان، در پایان تابستان، مانند پرندگان بالغ می شود.
رژیم غذایی: سینه سرخ ها از حشره ، کرم، میوه و دانه های گیاهی تغذیه می کنند.
زادآوری: پرنده ی ماده 5 تا 6 تخم سفید با خال های قرمز می گذارد و 12 تا 15 روز هم از جوجه ها نگهداری می کند. سینه سرخ ها لانه ی خود را روی زمین یا روی درختان می سازند.
وضعیت حفاظتی گونه: در حال حاضر به اقدام حفاظتی ویژه ای نیاز ندارد.