الیکایی
نام فارسی:الیکایی
نام انگلیسی:winter wren
نام علمی:troglodytes troglodytes
خانواده:الیکاییان (troglodytida)
جمعیت: در مناطق زیست خود در شمال کشور ، جمعیت چندان زیادی ندارد.
پراکنش: در سراسر اوراسیا، از اروپا از طریق هیمالیا تا ژاپن پراکنده است. در ایران در قسمت های شمالی کشور در استان های خراسان شمالی ، گلستان ، مازندران، گیلان ،آذربایجان های شرقی و غربی و اردبیل زندگی می کند.
زیست گاه: الیکایی در میان پوشش های بوته ای درون باغ ها، زیر درختان جنگلی و گاه در لابه لای پرچین باغ ها زندگی می کند.
اندازه: طول بدن این پرنده 9 سانتی متر است.
ریخت شناسی: الیکایی بدنی کوچک و تپل، دمی کوتاه، پر و بالی قهوه ای تیره و زیرتنه ای قهوه ای مایل به نخودی دارد. پاهایش قهوه ای کم رنگ است و خط ابروی سفید مایل به نخودی دارد. بال ها، دم و پهلوهای این پرنده رگه رگه ی سفید و قهوه ای تیره دارد و منقارش نازک و نسبتا بلند است.
رزیم غذایی: الیکایی بیش تر از حشره ها و لاروها تغذیه می کند.
زادآوری: پرنده ی ماده 5 تا 8 تخم سفید با خال های قرمز می گذارد و 15 تا 20 روز روی آن ها می خوابد. جوجه ها پس از بیرون آمدن از تخم، باید 15 تا 20 روز تغذیه شوند.
وضعیت حفاظتی گونه: در حال حاضر به اقدام حفاظتی ویژه ای نیاز ندارد.