پرستو
نام فارسی:پرستو
نام انگلیسی:barn swallow
نام علمی:hirundo rustica
خانواده:چلچله ییان (hirundinidae)
جمعیت:به دلیل باورهای مردم و احترامی که به این پرندگان می گذارند،بهارها و تابستان ها در کشور ما جمعیت کافی دارد.
پراکنش:در جهان در اروپا،فقط در ایسلند،کوهستان های اسکاتلند یناوی و تندرا حضور ندارد. فصل زمستان در آفریقا هم دیده می شود. در فصل بهار و تابستان، در سراسر ایران زادآوری می کند.
زیست گاه: پرستو در فضاهای باز،کشت زارها و اغلب نزدیک مناطق مسکونی زندگی می کند.
اندازه:طول بدن این پرنده ،16 تا 19 سانتی متر است.
ریخت شناسی:بدنی به رنگ سفید و سیاه با جلای بنفش دارد. منقارش تیز،کوتاه و سخت است. دهانی گشاد، پاهایی کوتاه و ضعیف با پنجه هایی قوی،بال هایی بلند،باریک و نوک تیز دارد. دم پرستو دو شاخه است.
رژیم غذایی:پرستو از حشره ها تغذیه می کند.
زادآوری:پرنده ی ماده 4 تا 5 تخم سفید با خال های قرمز می گذارد و 14 تا 16 روز روی آن ها می خوابد. جوجه ها 17 تا 24 روز به مواظبت نیاز دارند تا آماده ی پرواز شوند.
وضعیت حفاظتی گونه: در حال حاضر به اقدام حفاظتی ویژه ای نیاز ندارد.