دارکوب سرسرخ
نام فارسی:دارکوب سر سرخ
نام انگلیسی:middle spotted woodpecker
نام علمی:picoides medius
خانواده:دارکوبیان (picidae)
جمعیت:این پرنده تنها در مناطق جنگلی زیست می کند و در مقایسه با سایر پرندگان ف جمعیت کمی دارد. اما از میان دارکوب هاف دارکوب های سرسرخ ،بیش تر از گونه های دیگر در کشور ما زندگی می کنند.
پراکنش:در مناطق وسیعی از غرب پاله آرکتیک(در جغرافیای جانوری به بخشی که شامل اروپا،شمال آسیا و آفریقاست،گویند)پراکنش دارد. در کوهستان های شمال اسپانیا،فرانسه و شرق روسیه هم زندگی می کند. در ایران در نیمه ی شمالی البرز و جنگل های بلوط زاگرس دیده می شود.
زیست گاه:این پرنده در جنگل های پهن برگ ،به خصوص جنگل های بلوط،زندگی می کند.
اندازه: طول بدن دارکوب سر سرخ در حدود 21 سانتی متر است.
ریخت شناسی:صورتی سفید رنگ ،تا رکی کاملا قرمز،منقاری ظریف و زیر تنه ای سفید با رگه های نازک قهوه ای دارد. زیر دمگاه این پرنده قرمز رنگ است.
رژیم غذایی: دارکوب سر سرخ از حشره ها و میوه هایی مانند بلوط تغذیه می کند.
زادآوری: پرنده ی ماده در لانه ای که در تنه ی درخت به شکل سوراخی ساخته است،4 تا 8 تخم سفید می گذارد. جفت نر و ماده 11 تا 14 روز روی تخم ها می خوابند. ج.جه ها پس از بیرون آمدن از تخم ، 22 تا 23 روز نزد والدین می مانند.
وضعیت حفاظتی گونه: این پرنده نیازی به برنامه ی ویژه ی حفاظتی ندارد.