هوبره
نام فارسی: هوبره
نام انگلیسی:houbara bustard
نام علمی:chlamydotis undulata
خانواده:هوبره ییان (otididae)
جمعیت: جمعیت این پرنده نامشخص است. اما از گونه های حمایت شده به شمار می رود که پراکنش و جمعیت کمی دارد.
پراکنش: در خاور نزدیک،جنوب فلسطین و بیابان های سوریه ،عراق،جنوب ارمنستان تا مکران و افغانستان، جزایرشرقی،قناری،شمال آفریقا،عربستان،ترکستان روسیه و در شرق تا مغولستان پراکنش دارد. در پاییز و زمستان در اکثر مناطق بیابانی و نیمه بیابانی ایران دیده می شود. تاکنون تخم گذاری آن ها در استان های تهران، کرمانف یزد، شیراز،خراسان رضوی و سمنان نیز گزارش شده است.
زیست گاه: هوبره ها در دشت ها: تپه ماهور ها، ریگ زارها، بیابان ها و نواحی کویری با بوته های پراکنده زندگی می کنند.
اندازه: طول بدن هوبره 60 سانتی متر و طول دو بال 150 سانتی متراست.
ریخت شناسی: هوبره بدنی به رنگ قهوه ای خاکی و روشن دارد. دسته ای پر سفید رنگ روی پیشانی آن دیده می شود و پرهای سیاه و سفید بلندی از دو طف گردن آویزان است. چشمان این پرنده زرد و درشت است و انتهای شاه پرهای سیاه آن در هنگام پرواز دیده می شود. بال های هوبره باریک و مستطیل شکل است.
رژیم غذایی: هوبره از مواد گیاهی، حشره و حیواناتی مانند قورباغه و مارمولک تغذیه می کند.
زادآوری : پرنده ی ماده در لانه ی خود، که روی زمین ازگون ساخته است، 2 تا 3 تخم می گذارد.
وضعیت حفاظتی گونه: هوبره از پرندگان حفاظت شده ی ایران است.