چنگر
نام فارسی: چنگر
نام انگلیسی:coot
نام علمی:fulica atra
خانواده:یلوه ییان (rallidae)
جمعیت:تعداد چنگرها تقریبا" زیاد است.
پراکنش:چنگر در جنوب ترکیه،سوریه،عراق،آفریقا،ماداگاسکار،هندوستان،جزایرمالزی،هند،چین،گینه ی نو،استرالیا،تاسمانی و زلاند نو پراکنش دارد. در ایران در همه ی کشور پراکنده است. اما در گیلان،گلستان،خوزستان،ایلام،خراسان شمالی و هامون،بومی و زاد آور است.
زیست گاه: چنگر ها در بخش های نی زاری دارای آب باز، باتلاق ها،دریاچه ها و حاشیه ی تالاب ها زندگی می کنند.
اندازه: طول بدن چنگر 37 سانتی متر و طول آن 75 سانتی متر است.
ریخت شناسی: نر و ماده هم شکل، دارای بدن پوشیده از پرهای کاملا سیاه رنگ،منقار سفید، پاهای سبز رنگ و انگشتان بلند با پرده های لب دار هستند.
رژیم غذایی: چنگرها از گیاهان آب زی، نرم تنان و مهره داران کوچک تغذیه می کنند.
زادآوری: پرنده ی ماده 6 تا 9 تخم خاکستری با خال های تیره می گذارد. جفت ها به نوبتف 21 تا 24 روز روی تخم ها می خوابند. جوجه ها می توانند پس از 42 تا 56 روز پرواز کنند.
وضعیت حفاظتی گونه: در حال حاضر به اقدام حفاظتی ویژه ای نیاز ندارد.