کبک
نام فارسی:کبک
نام انگلیسی:chukar
نام علمی:alectoris chukar
خانواده:قرقاولیان (pheasanidae)
 جمعیت: در مناطق پراکنش خود جمعیت مناسبی دارد.
پراکنش: کبک زیر گونه های متفاوتی دارد؛ اما به طور کلی در آسیای میانه ، قبرس، سوریه،فلسطین،قفقاز،ارمنستان،افغانستان،جنوب شوقی بالکان، غربهیمالیا، چین و ترکستان روسیه زندگی می کند. در ایران نیز به جز نوار ساحلی شمالی و جنوبی، در سایر نقاط کشور دیده می شود.
زیست گاه: کبک در مناطق ناهموار و لخت، دره هایی با درختان پراکنده و در مناطق کوهستانی و مناطق شیب دار صخره ای و سنگلاخی زندگی می کند.
اندازه: طول بدن این پرنده 33 سانتی متر است.
ریخت شناسی: نرو ماده هم شکل، دارای بدنی تقریبا خاکستری مایل به قهوه ای با خطوط سیاه بلوطی و نخودی در پهلوها هستند. یک نوار سیاه از پیشانی آن ها شروع می شود، پس از انشعاب و عبور از چشم ها، دور گردن می پیچد و در قسمت بالای سینه به هم می رسد. منقار و پاهای کبک ها قرمز و پهلوهای آن ها راه راه است.
رژیم غذایی: کبک ها از بذرها، گیاهان و حشره ها تغذیه می کنند.
زادآوری: پرنده ی ماده در لانه ی خود که معمولا در حفره های زمین های لخت یا در میان بوته ها قرار دارد، 8 تا 14 تخم نخودی با نقطه های قرمز رنگ می گذارد. اما گاهی در لانه ی این پرنده تا 20 تخم هم مشاهده می شود. سپس به تنهایی روی تخم ها می خوابد.جوجه ها پس از 15 یا 16 روز پرواز کنند. اما پس از یاد گرفتن پرواز، مدتی با والدین خود می مانند.
وضعیت حفاظتی گونه: باید از شکار بیش از حد این پرنده جلوگیری کرد.