شوکا

نام فارسی:شوکا

نام انگلیسی:roe deer

نام علمی:capreolus capreolus

خانواده:خانواده گوزن ها(cervidae)

جمعیت:نامعلوم

پراکنش:در اروپا و در ایران در گلستان ، گیلان ، مازندران ، آذربایجان شرقی و کرمانشاه پراکنده است.

زیست گاه:شوکا در مناطق جنگلی زندگی می کند.

اندازه:طول بدن شوکا 94 تا 137 سانتی متر ، طول دمش 2 تا 3 سانتی متر ، ارتفاع بدنش 60 تا 90 سانتی متر و وزن آن 19 تا 34 کیلوگرم است و کوچکترین گوزن ایران به شمار می رود.

ریخت شناسی:شوکا جثه ای کوچک ، بدنی ظریف ، دست هایی کوتاهتر از پاها ، دمی بسیار کوتاه و نامشخص ، گوش هایی باریک ، سم هایی سیاه رنگ و یاریک و بلند دارد.نرها شاخ های کوچکی دارند که در قاعده ، سه شاخک دارد. زیر بدن و دم شوکا ها سفید و سطح بدن آن ها قهوه ای مایل به قرمز است.

رژیم غذایی:شوکاها از علوفه ، جوانه ، برگ ، سرشاخه ، پوست درختان ، میوه ، قارچ ، خزه و گل سنگ تغذیه می کنند.

زاد آوری:جفت گیری شوکاها در اواسط تابستان تا اوایل پاییز صورت می گیرد.نوزادان پس از گذشت 9 ماه از لقاح ، به دنیا می آیند.

وضعیت حفاظتی:جمعیت این گونه در ایران به شدت کاهش یافته است و با ادامه ی این روند ، در آینده ی نزدیک در خطر انقراض قرار خواهد گرفت.

ادامه مطلب