گوسفند وحشی اوریال
نام فارسی:قوچ (نر) و میش (ماده)
نام انگلیسی:urial
نام علمی:ovis orientalis arkal
خانواده: خانواده ی گاو سانان(bovidae)
جمعیت: نامعلوم
پراکنش: در پاکستان ، کشمیر، شمال غربی هندوستان ، افغانستان ، تاجیکستان ، ازبکستان ، قزاقستان و ترکمنستان پراکنده است. در ایران در شمال خراسان رضوی ، خراسان شمالی ، شرق گلستان و شمال شرق استان سمنان دیده می شود.
زیست گاه: گوسفند وحشی اوریال در مناطق کوهستانی و تپه ماهوری زندگی می کند.
اندازه: طول بدن این جانور 110 تا 145 سانتی متر، طول دمش 12 تا 15 سانتی متر، ارتفاع بدنش 100 سانتی متر و وزن آن 25 تا 87 کیلو گرم و بزرگ ترین قوچ میش ایران است.
ریخت شناسی: گوسفند اوریال بدنی کشیده و استوانه ای دارد. نرها شاخ های بلندی دارند که گاهی طول آن ها به 118 سانتی متر می رسد. این شاخ ها ضخیم و حلزونی شکل هستند و مقطع آن ها مثلثی است. این پستاندار موهای نسبتا کوتاهی به رنگ زرد شنی تا قهوه ای دارد و زیر بدنش سفید رنگ است . موهای بلند و سفید رنگی در ناحیه گلو و سینه ی این حیوان دیده می شود.
رژیم غذایی: گوسفند اوریال از علوفه و بوته ها تغذیه می کند.
زاد آوری : جفت گیری قوچ و میش اواخر پاییز صورت می گیرد و نوزادان پس از 5/5 ماه به دنیا می آیند.
وضعیت حفاظتی: این گونه در ایران جمعیت آسیب پذیری دارد و با ادامه ی روند کنونی، در خطر انقراض قرار خواهد گرفت.