رودک

نام فارسی:رودک / گورکن

نام انگلیسی:badger

نام علمی: meles meles

خانواده: : خانواده ی راسوها

جمعیت:نامعلوم

پراکنش: در قاره های اروپا و آسیا و در ایران از مناطق شمال غربی خراسان تا مازندران ، تهران ، اصفهان ، آذر بایجان ، کردستان ، زنجان ، لرستان و فارس پراکنده است.

زیست گاه: رودک در مناطق جنگلی و استپی زندگی می کند.

اندازه: طول بدن این حیوان 56 تا 20 سانتی متر، ارتفاع بدنش 30 سانتی متر و وزن آن 10 تا 34 کیلومتر است.

ریخت شناسی: جثه ی بزرگ و نیرومند، گوش های بلند و پهن تر از سمور، دم کوتاه و کلفت ، پوزه ی باریک ، گوش های کوچک ولی قابل مشاهده ، گردن کوتاه، پاهای کوتاه و ضخیم و کف پای پوشیده از موهای نرم دارد. چنگال های پاهای جلو بسیار بلند و خمیده و برای کندن زمین مناسب است. موهای بدنش خشن ، نسبتا بلند و به رنگ خاکستری و زیر شکم و پاهایش سیاه است. دو نوار سیاه رنگ در دو طرف صورت از گوش ها تا نوک پوزه و نوار پهن سفیدی در وسط این دو نوار سیاه از پشت سر تا بالای پوزه امتداد دارد.

رژیم غذایی: رودک همه چیز خوار است و از پستانداران کوچک ، خزندگان ، قورباغه ، پرندگان وتخم آن ها ،کرم خاکی ،ریشه ،دانه و میوه ی گیاهان ، قارچ ،حشره ها و لارو آن ها و لاشه ی حیوانات تغذیه می کند

زادآوری: جفت گیری رودک در بهار صورت می گیرد و نوزادان در تابستان و اوایل پاییز به دنیا می آیند.

وضعیت حفاظتی: از وضعیت این گونه در ایران اطلاع دقیقی در دست نیست؛ ولی به نظر می رسد خطری نسل آن ها را تهدید نمی کند.

ادامه مطلب