مرال

نام فارسی:مرال

نام انگلیسی:red deer

نام علمی:cervus elaphus

خانواده:خانواده ی گوزن ها((cervidae

جمعیت:نامعلوم

پراکنش:در قاره های اروپا ، شمال آفریقا و آسیا و در ایران در استان های گلستان ، مازندران و گیلان پراکنده است. تعدادی نیز به منطقه ی ارسباران در آذربایجان شرقی منتقل شده اند.

زیست گاه:مرال در مناطق جنگلی و بیشه زارهای مناطق کوهستانی زندگی می کند.

اندازه:طول بدن مرال63 تا 250 سانتی متر ، طول دمش 12 تا 19 سانتی متر ، ارتفاع بدنش 120 تا 150 سانتی متر و وزن آن 120 تا 250 کیلوگرم است و بزرگترین گوزن ایران به شمار می رود.

ریخت شناسی:مرال جثه ای بزرگ و قوی  ، سری حجیم و بزرگ ، گوش هایی بلند ، دمی کوتاه و دست و پایی بلند دارد. شاخ نرها ، بلند با شاخک های نسبتا" منظم است.سطح بدن مرال ها از موهای کوتاه به رنگ قهوه ای تیره پوشیده شده است.

رژیم غذایی:علوفه ، جوانه ، برگ های جوان ، پوست درختان ، قارچ و توت ، تمشک و انواع میوه های جنگلی غذای مرال را تشکیل می دهد.

زادآوری:جفت گیری مرال ها در اواسط شهریور تا اواسط مهر ماه صورت می گیرد.

وضعیت حفاظتی:جمعیت این گونه در ایران به شدت کاهش یافته است.اگر این روند ادامه یابد ، در آینده ی نزدیک نسل آن ها در خطر انقراض قرار خواهد گرفت.

ادامه مطلب