خرس سیاه

نام فارسی:خرس سیاه

نام انگلیسی:Asiatic black bear

نام علمی:ursus thibetanus

خانواده:خانواده ی خرس ها (ursidae)

جمعیت:نامعلوم

پراکنش:در پاکستان ، افغانستان ، برخی جزایر ژاپن ، تایلند ، کوه های هیمالیا در کشمیر و جنوب شرقی سیبری پراکنده است . در ایران هم در سیستان و بلوچستان ، کرمان و هرمزگان دیده می شود.

زیست گاه:خرس سیاه در رویش گاه های پراکنده ی داز (درختی شبیه نخل زینتی ) و زیتون زندگی می کند.

اندازه:طول بدن 120 تا 195 سانتی متر ، طول دم 7 تا 10 سانتی متر ، ارتفاع بدن 90 سانتی متر و وزن آن 50 تا 200 کیلوگرم است.

ریخت شناسی:خرس سیاه از خرس قهوه ای کوچک تر است و صورتی نسبتا" باریک و گوش هایی بزرگ و لوله ای شکل دارد.موهای بدن این پستاندار بلند ، زبر ، سیاه رنگ و براق است و لکه ی سفیدی به شکل 7 در وسط سینه ی آن دیده می شود.

رژیم غذایی:خرس سیاه اغلب از مواد گیاهی شامل میوه و جوانه ی گیاهان تغذیه می کند. گاهی هم حشره ، مهره داران کوچک ، نوزاد پستانداران دیگر و دام های اهلی را می خورد. به نخلستان ها هم دست برد می زند و خسارت هایی وارد می کند.

زاد آوری:جفت گیری معمولا" در اواخر بهار و اوایل تابستان صورت می گیرد. نوزادان خرس سیاه اواخر زمستان به دنیا می آیند.

وضعیت حفاظتی:این گونه در ایران در حال انقراض است.

ادامه مطلب