آهو

نام فارسی:آهو

نام انگلیسی:goitred gazelle

نام علمی: gozella subgutturosa

خانواده:خانواده ی گاوسانان (bovidae)

جمعیت:نامعلوم

پراکنش:در عربستان ، پاکستان ، تبت تا مغولستان ، ترکمنستان و ترکیه زندگی می کند.در ایران در قزوین ، زنجان ، اصفهان ، تهران ، فارس ، کرمان ، سیستان و بلوچستان ، خراسان ، خوزستان ، لرستان ، همدان ، کردستان ، سواحل خلیج فارس و جزیره های خارک و کیش پراکنده است.

زیست گاه:آهو در مناطق استپی و بیابانی زندگی می کند.

اندازه:طول بدن آهو 90 تا 115 سانتی متر ، طول دم آن 15 تا 20 سانتی متر ، ارتفاع بدنش 60 تا 80 سانتی متر و وزن آن 18 تا 33 کیلوگرم است.

ریخت شناسی:آهو جثه ای متوسط ، دمی کوتاه ، دست و پایی بلند و ظریف ، گوش هایی بلند و کشیده ، شاخ هایی نسبتا" بلند و برآمدگی گواتر مانندی به خصوص در فصل جفت گیری در زیر گلو دارد .رنگ بدنش قهوه ای روشن مایل به نخودی و زیر بدنش سفد است .دو نوار تیره رنگ از زیر چشم ها تا گوشه ی لب ها امتداد دارد.

رژیم غذایی:آهو از علوفه و بوته ها ، به خصوص درمنه و غلات تغذیه می کند.

زادآوری:جفت گیری آهوها در مناطق گرم در اوایل پاییز و در مناطق سرد اواخر آن صورت می گیرد.نوزادان پس از 5/5 ماه به دنیا می آیند.

وضعیت حفاظتی:جمعیت این گونه در اکثر مناطق کشور رو به کاهش است.

ادامه مطلب